Marxa Nòrdica en l'àmbit sanitari

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) defineix salut com a un “estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament com a absència de malalties”.

La marxa nòrdica o nòrdic walking té tres característiques que fan que sigui l’eina perfecta per a millorar la salut i, especialment, per a ser utilitzada com a mètode d’intervenció en poblacions especials pel control i rehabilitació de diferents patologies:

  • És una activitat aeròbica completa en la qual es treballa tant el tren inferior com el superior del cos.
  • Si la tècnica és correcta es respecta el patró normal de la marxa sense cap alteració biomecànica. És una activitat de baix impacte que respecta l’alineació natural del cos.
  • La sensació de cansament és menor que si es camina sense bastons a la mateixa velocitat.

Hi ha multitud d’estudis que evidencien la quantitat de beneficis que s’obtenen mitjançant l’activitat física. A tots aquests se’n sumen d’altres específics quan l’activitat és la marxa nòrdica.

Si voleu més informació sobre aquests estudis els trobareu tots en el següent enllaç:  investigació científica relativa al Nordic Walking.

A Risum creiem que seguir un programa de marxa nòrdica pot ajudar a pacients amb diferents patologies a minimitzar o prevenir els seus símptomes.

 

“Segueix omplint aquest minut amb raons per respirar”.

(Mario Benedetti)

Exemple de programa RISUM:

Curs d’iniciació a la marxa nòrdica + 12 sortides de 60 a 90 minuts (a raó d’una o dues a la setmana).

Contacteu amb nosaltres per a obtenir el vostre pressupost i definir l’activitat segons les necessitats concretes.

El farem tenint en compte:

  • Opció triada.
  • Número de participants.