Marxa Nòrdica

La marxa nòrdica o nordic walking és una activitat física basada en l’ús d’uns bastons concrets que s’afegeixen a la manera natural de caminar. És una activitat segura i eficaç perquè treballa el cos de forma equilibrada i simètrica, millorant el benestar físic i emocional de qui la practica.

Els bastons que s’utilitzen faciliten l’impuls del cos endavant, tanmateix faciliten la integració de tronc i braços a la part inferior del cos. Aquesta integració es produeix respectant l’alineació correcta del cos al caminar.

És molt important la realització d’una tècnica correcta per a obtenir els beneficis que se’n deriven de la seva pràctica. Per aquesta raó es recomanable aprendre la tècnica de la mà d’un professional especialitzat en aquesta disciplina.

 

Podem practicar-la a qualsevol edat, des de la infantesa fins a la tercera edat ja que és adaptable a les característiques individuals de cada persona. La pràctica també s’adapta als objectius personals, es pot practicar per a fer salut (promovent hàbits de vida saludables o com a suport en el tractament de diferents patologies), com a mètode de fitness (per millorar la condició física) o per millorar el rendiment esportiu.

Són múltiples els beneficis que s’obtenen amb una pràctica regular i ben realitzada:

   Incrementa la capacitat cardiopulmonar.

 Augmenta el consum de calories fins a un 45% respecte a caminar sense bastons.

 Allibera tensió de coll i espatlles.

 Afavoreix la prevenció del dolor d’esquena, osteoporosi, malalties del cor o l’asma.

 Millora els símptomes de pacients amb fibromiàlgia, dolor lumbar, càncer, diabetis, artritis, cardiopaties, Parkinson i malalties respiratòries entre d’altres.

 Està indicada per prevenir i/o controlar el limfedema derivat del càncer de mama.

 Pot contribuir a reforçar el sistema immunitari.

 Millora l’estat psicosocial de pacients amb depressió o estrès.

 Millora la capacitat funcional i la qualitat de vida.

 Millora la mobilitat de les articulacions.

 Ajuda en la reeducació postural.

 Genera sensació de benestar.

Per a obtenir més informació sobre la marxa nòrdica pots consultar els estudis científics realitzats fins ara. Els trobaràs en el següent enllaç: INVESTIGACIÓ CIENTÍFICA RELATIVA AL NORDIC WALKING.

A RISUM, per a ensenyar la tècnica, utilitzem el mètode de les 10 passes de la INWA (Federació Internacional de Nordic Walking).

Aquesta tècnica, que garanteix una bona alineació articular,  es basa en una postura correcta, en un patró de marxa correcte i l’ús correcte dels bastons.

 

 


“Se sap més del camí per haver-hi viatjat que per totes les conjectures i descripcions del món”.

(William Hazlitt)