Ioga

El ioga és una disciplina que condueix a un benestar físic i mental. Desenvolupa força i flexibilitat, regula el cos i la ment mitjançant el control i la qualitat del moviment, et reequilibra de forma suau i gradual.

Les postures o assanes donen estabilitat, salut i lleugeresa al cos. Practicant-lles es desenvolupa l’agilitat, l’equilibri i la força.

 

La respiració es reeduca a través d’exercicis específics (pranaiames), que la fan completa i profunda, natural i conscient. Aquests pranaiames aporten beneficis significatius: estimulen el sistema cardiovascular, eliminen l’estrès diari, augmenten la consciència i ajuden a trobar la vitalitat i la calma interna.

Mitjançant una pràctica constant, es desenvolupa la capacitat de dominar cada posició sense esforç, com a resultat d’una sinergia entre la concentració mental, la respiració i l’equilibri funcional del cos. Permet augmentar la mobilitat articular i s'enforteixen els músculs, es millora la flexibilitat del cos, la postura, l’equilibri i el control del moviment.

La relaxació guiada ajuda a reduir tensions emocionals i estrèsi es promou, així, un estat de benestar general.

Pots incorporar-te al curs en qualsevol moment i no és necessari haver practicat ioga amb anterioritat. En una mateixa classe s'ofereixen opcions per a tots els nivells i capacitats físiques.

 


“Cuida l’exterior tant com l’interior, perquè tot és un”.

(Buda)