Trobada d'instructors INWA de marxa nòrdica

21/10/2019

El cap de setmana del 12 i 13 d'octubre, a les Planes d'Hostoles, es van realitzar les primeres jornades d'intercanvi entre instructors que van venir des de Galícia, Aragó, Astúries i Catalunya.
La Garrotxa, terra de volcans, és també terra d'acollida.

 

Dos dies intensos per a més d'una vintena d'instructors. Un interessant programa amb xerrades, taules rodones i tallers on tots varem ser partíceps.

 

Dissabte va començar amb una xerrada a càrrec de dues grans professionals. La Dolors Jané, entrenadora de natació amb una llarga llista d'èxits al més alt nivell internacional i la Tamara Suárez, ex fisioterapeuta de la federació espanyola de natació i innovadora en l'aplicació de la fisioteràpia dins l'aigua (Centre Kenko, a Mataró), ens van parlar de la natació, dels seus gran beneficis però també de com aprendre dels errors comesos en aquest esport. Amb elles varem analitzar similituds i diferències entre la natació i la marxa nòrdica.

 

Després xerrades sobre seguretat, competició, models de treball, consciència corporal, nutrició, àmbit sanitari o noves tecnologies a càrrec de companys/es National Trainers i Instructors/es INWA (J.A. Rovira, S.Garcia, C. Matas, C.González Castro, M.Rius i A.Rovira) . I la participació d'un dels psicòlegs de l'esport del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, en Joan Vives, aportant la seva expertesa a la taula rodona sobre aspectes relatius a la competició.

  

 

I diumenge, tallers pràctics amb jocs i formats nous de competició on tots els assistents varem aportar la nostra experiència, la nostra manera de fer, enriquint-nos així uns dels altres.

La finalitat d'aquestes jornades era aquesta precisament, compartir experiències, aprendre dels companys i crear sinergies entre nosaltres. Crec que l'objectiu es va assolir. Es varen reforçar vincles, varem conèixer companys nous i sí, també varem poder actualitzar la nostra titulació (ja que des d'INWA s'ens demana fer una formació continuada com a màxim cada dos anys).

Ah! i la lluna plena va tenir el detall de sortir entre els núvols per poder gaudir d'una sortida nocturna!

 

La iniciativa de fer aquestes jornades va ser de l'Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya i jo, des de Risum, qui es va deixar "enredar" per organitzar-les a les Planes d'Hostoles (vull agrair a totes aquelles que em varen ajudar a fer-ho!). Si m'he de refiar dels meus companys puc dir que varen ser un èxit :-)

Esperem repetir-les en un futur! (aquí no, eh? ben lluny, que vull marxar de viatge!).