Tres postures de ioga per fer a l'oficina

15/11/2018

Si has d'estar assegut durant hores, ja sigui treballant, estudiant o cosint, prova aquesta petita seqüència de yoga. Només son 3 postures i les pots fer sense aixecar-te de la cadira.

 

Els horaris prolongats de feina poden afectar a la condició física i a la salut si no permeten gaire moviment o aquest és repetitiu. El fet d’estar assegut moltes hores (tampoc ha de ser exclusivament a la feina) pot provocar problemes cardiovasculars, d’obesitat, indigestió, diabetis, mala circulació, tensió a cames o malucs, esquena, coll i espatlles.

Però tot i que estiguis assegut moltes hores pots desfer els efectes negatius amb pràctiques regulars de ioga. Com es ben sabut, fer ioga millora la circulació sanguínia, ajuda a gestionar el pes, alleuja la indigestió, promou un flux saludable de sang i oxigen a tot el cos i reforça la salut cardíaca.

És important recordar de trobar moments per aixecar-te i caminar, això farà que flueixi la sang però... saps que també pots fer ioga a l’oficina? T’ajudarà a estirar músculs inactius, minimitzar la incomoditat i facilitar l’atenció.

Ja siguis novell o tot un iogui experimentat pots fer aquesta senzilla seqüència a la cadira mateix. Son 3 variacions de diferents postures de ioga amb les que minimitzaràs els efectes negatius de mantenir la postura asseguda de forma prolongada i augmentaràs la concentració.

Estàs preparat?

Comencem fent una adaptació de la postura clàssica del gat. Ben asseguts amb tots dos peus a terra i les mans a les cuixes, obro el pit arquejant l'esquena endavant a l'inspirar i amago melic, pit i barbeta a l'expirar.

Donaré flexibilitat a la columna i alleujaré tensions i dolors si ho faig de forma habitual. Ho hauré de repetir entre 10 i 20 vegades.

   

 

Adaptem la postura de la lluna creixent, Indudalasana. Ho pots fer a la cadira o, si el lloc i el moment ho permeten, pots fer-ho dret.
Es tracta de fer una lleugera inclinació lateral, primer a un costat i després a l'altre. Has de mantenir la postura entre 5 i 10 respiracions a cada un dels costats.
Disminuirem les molèsties a la part superior del cos.

 I acabem amb una adaptació de Eka Pada Kapotasana que ens ajudarà a corregir el mal vici de creuar les cames quan estem asseguts. Això acostuma a provocar que la pelvis quedi desalineada i es creïn tensions.

Fent aquesta postura i mantenint-la entre 5 i 10 respiracions aconseguirem recuperar l'equilibri dels malucs i la columna vertebral inferior.

Si t'atreveixes amb la postura en una versió més exigen tcol·loca els avantbraços damunt la taula fent una petita inclinació del cos endavant. Mantenint l'esquena recta!