Surya Namaskar

22/11/2019

Surya significa "sol" i Namaskar significa "salutació" o "pregària".
La Salutació al Sol és un exercici dinàmic que es realitza com a escalfament a l'inici de la sessió de ioga. És una manera de preparar...

 

...músculs, articulacions i estimular els òrgans i sistemes corporals. Mentalment també ens condueix cap a un estat receptiu i serè.


Per a practicar-la es requereix d'un bon nivell d'atenció, ja que s'ha de sincronitzar moviment i respiració. És un moviment conscient on s'integra cos, ment i respiració, per això no s'ha de fer de forma mecànica o distreta.


Surya Namaskar és una seqüència de dotze moviments i, en sí mateixa, és una pràctica de ioga completa que ens reporta energia.
L'haurem de fer vestits amb roba còmoda i sense pesadesa a l'estómac. Començar lent per a proporcionar estabilitat a cada postura i poder connectar amb un moviment conscient cadascuna d'elles.


Inicialment fem fins on puguem arribar de forma còmoda i, després, anirem estirant una mica més. D'aquesta manera anirà millorant la flexibilitat del cos. Utilitzarem la respiració com a punt de referència: quan es suau i fluida els músculs es comencen a relaxar, però si és irregular, voldrà dir que ens estem sobre exigint.


Quan acabem la pràctica de Surya Namaskar portarem la nostra atenció al cor, observant com es regulen els seus batecs.


És important que aprenguis aquesta seqüència de la ma d'un bon professor o professora que sabrà adaptar la Salutació al Sol a la teva condició física, ja que hi ha diverses variacions que poden ser més adients per tu. En aquest VIDEO en pots veure algunes, fins i tot per fer-la assegut en una cadira!


Om Shanti.