#petjadazero a les Planes d'Hostoles

14/09/2019

Coincidint amb la Vaga Mundial pel Clima del dia 27 de setembre i aprofitant el final de la temporada d'estiu, us proposem una activitat per posar-hi nosaltres també el nostre granet de sorra! A les Planes d'Hostoles, la Garrotxa, lluitem pel clima.

 

El projecte Petjada Zero sorgeix d'una idea dels companys de ElCampoBase a Sadernes i,  El Refugi i Risum, s'afegeixen fa un any. El projecte promou el gaudir de la natura sense deixar empremta, prenent consciència del que suposen els nostres residus en el medi ambient. Aquest projecte, sumat a altres iniciatives, va ser clau per a que Risum fos guardonat el darrer mes de maig com a empresa que treballa per a un territori socialment responsable i tenir la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Ara, #petjadazero arriba a les Planes!

La inquietud per la cura del nostre entorn de l'Albert i l'Ivan de l'Aixadell (horta agroecològica), d'en Dídac i l'Ari de Vilabona (projecte d'intercanvi social i cultural que promou la vida sostenible i desenvolupament del medi rural), el Casal Cívic la Cooperativa i jo mateixa de Risum, ens uneix per tirar endavant una iniciativa popular. L'objectiu... crear consciència i ser exemple de com volem veure i viure el nostre territori. És per això que volem implicar d'altres entitats i col·lectius del poble com el grup excursionista GELP.

La PROPOSTA pel proper DIUMENGE 29 és la següent:

  • Trobada a la Plaça Nova a les 9.30.
  • Dividir-nos, segons les possibilitats de cadascú, per diferents camins del municipi i fer una recollida selectiva de les deixalles que trobem.
  • Retrobar-nos a les 13.30 a la Plaça Nova i, acompanyats de la Brugentkada (el grup de batucada de les Planes) anar cap a la Parada del Jonquer.
  • Arrossada popular (opció de paella mixta o paella de verdures) cuinada pels amics de Bon Àpat i a càrrec de l'Ajuntament de les Planes.
  • Taller de manualitats pels més petits amb elements de reciclatge a càrrec de l'Anna Bartoll i l'Ariadna Estrem.

Degut a la coincidència de data amb l'acte de l'ANC d'hissada de la bandera al Castell d'Hostoles, prevista inicialment per la Diada, encoratgem a tothom que hi vagi a que faci recollida de brossa en tota la ruta col·laborant d'aquesta manera amb la nostra iniciativa.

COSES A TENIR EN COMPTE!

  1. Has de fer la teva INSCRIPCIÓ AQUÍ (també a la llibreria Serra, l'estanc Irene o a la biblioteca de les Planes). Et donarem una pinça que serà el distintiu per a gaudir de l'arrossada i un record de la teva col·laboració amb #petajadazero.
  2. Tens opció de venir només a l'arrossada si, pel que sigui, no pots participar en la recollida. En aquest cas el cost del teu plat d'arròs és de 3€ i has de fer també la teva INSCRIPCIÓ AQUÍ per poder fer una previsió correcta, pagaràs en el moment de dinar. En cas de que t'inscriguis a la llibreria o l'estanc sí que pagaràs allà mateix i rebràs la teva pinça que et garantirà el teu plat d'arròs.
  3. Has de dur: GUANTS i BOSSA REUTILITZABLE (de les d'anar al super) per fer la recollida i PLAT, GOT i COBERTS pel dinar.

Per qualsevol dubte ens trobaràs en una paradeta a la Fira del Joc, a la Plaça Nova, el proper DISSABTE 21. Allà també et podràs inscriure!