Fem la ruta del carrilet en 5 etapes!

18/08/2018

Sortirem des d'Olot, seguint l'emblemàtica "ruta del Carrilet", fins a arribar a Sant Feliu de Guíxols. Des de La Garrotxa al Baix Empordà. Gairebé 100km per a practicar i perfeccionar la marxa nòrdica.

 

El Carrilet: les obres d'aquesta línia de tren s'inicien l'any 1893 i l'any 1995 es completa el primer tram de la ruta unint Salt i Amer. No és però fins el 1911 que es completa tot el recorregut de 54,8 km des de Girona fins a Olot i s'inaugura el ferrocarril.  Segueix les ribes dels rius Ter, Brugent i Fluvià i travessa part del Parc Natural de la zona volcànica fins arribar a Olot. L'època de més esplendor fou als anys 20. Amb la guerra queden malmesos molts ponts i costa remuntar. Finalment el servei finalitza l'any 1969 fent el 16 de juliol el seu darrer viatge. La línia Girona-Sant Feliu de Guíxols fou clausurada el mateix anys.

Hi havia una dita popular que dèia: "El tren d'Olot surt quan vol i arriba quan pot".

La "Ruta del Carrilet" és ara una via verda que utilitza aquestes dues antigues linies ferroviaries: Girona-Olot i Girona-Sant Feliu de Guíxols. Està adaptada per a vianants i bicicletes amb un perfil ideal per a perfeccionar la marxa nòrdica.

Farem tota la ruta en 5 etapes d'uns 20 km cadascuna:

  • 1. DIUMENGE 30 SETEMBRE: Olot - Sant Feliu de Pallerols (18,5 km)   assolida!
  • 2. DIUMENGE 16 DESEMBRE: Sant Feliu de Pallerols - Anglès (20,5 km)    assolida!
  • 3. DISSABTE 26 GENER: Anglès - Girona (18,4 km)    assolida!
  • 4. DISSABTE 9 MARÇ: Girona - Llagostera (20,9 km)
  • 5. DISSABTE 23 MARÇ: Llagostera - Sant Feliu de Guíxols (19,2 km). I si voleu i us atreviu... farem un banyet i ens quedarem a dinar!

Sortida del poble inici d'etapa a les 8.00 del matí.

Arribada cap a les 13h. Retorn al punt d'inici en cotxes particulars. Abans de cada etapa i segons la gent inscrita intentarem compartir cotxes d'acord amb la filosofia de la sostenibilitat (a concretar els dies previs a la sortida).

Son sortides de perfeccionament, s'inicidirà en aspectes tècnics a millorar de cadascun dels participants: coordinació, braceig, com agafem i deixem anar el bastó... sempre respectant el patró de marxa particular de cada persona.

Cal haver fet prèviament un curs d'iniciació (mira aquí les properes dates que hi ha programades per a fer-ne un) i es poden fer etapes soltes, tot i que... el repte es poder fer la ruta sencera!

Preu: 16€/etapa o 65€/ruta completa + lloguer de bastons 3€/etapa

Assegurança inclosa en el preu.

Si ja ho tens clar fes la teva inscripció i apunta-ho a la teva agenda!

IMPORTANT! Necessitaràs dur calçat adient i roba d'acord amb el temps previst, aigua i quelcom per esmorzar.