Acció #petjadazero a la Garrotxa

21/10/2019

El passat 29 de setembre, en el marc de la setmana pel canvi climàtic, vàrem dur a terme una activitat de recollida de deixalles pels camins del municipi de les Planes d'Hostoles.
Va ser un èxit de participació!

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa era el de la presa de consciència de l'impacte que tenen els nostres residus en el medi ambient. Potser els participants ja son aquelles persones que tenen més clarque hem de tenir cura del nostre entorn però, com va dir en Gandhi... "sigues el canvi que vols veure al món".

La participació va estar sobre les 100 persones, un gran èxit! (a la foto no hi som tots)

La recollida es va realitzar per diferents camins del municipi, especialment la via verda i els que porten fins a les gorgues més visitades. Ens varem dividir en grups i cadascun va fer una recollida selectiva de deixalles que després es van llençar als contenidors corresponents.

Una cinquentena de bosses i sacs plens de tot tipus de deixalles. Un alt percetatge de plàstics i burilles de cigarreta però també envasos de vidre i objectes com ara una nevera o bidons rovellats.

 

 

 

Després, acompanyats del grup de batucada del poble, tothom va anar cap a la zona de la Parada del Jonquer a gaudir d'una arrossada popular. I mentre es feia l'arròs els més petits varen gaudir d'uns tallers de manualitats fets amb elements reciclats a càrrec de l'Anna i l'Ariadna.

 

La iniciativa va sorgir de l'acció conjunta de diferents entitats del poble: l'Aixadell, Vilabona, el casal civic la Cooperativa, GELPH i Risum. I varem comptar amb la col·laboració de l'ajuntament.

A tots els participants, des del més gran al més petit... moltes i moltes gràcies! per la feina feta, pels somriures i la companyia.

I, per cert, saps quan triguen a degradar-se en el medi ambient els nostres residus?